Vývar z vepřových kostí

1 kg vepřové maso na polévku, 1 morková kost, sůl, pepř, játrová zavářka, cibule, česnek 1 vejce

¾ – 1 kg maso na polévku, 1x morková kost dáme vařit do pomalého hrnce, doplníme vodu něco nad maso, přidáme sů, pár kuliček celého černého koření, menší cibuli a 2 stroužky česneku. Vaříme na program 4 hodiny. Zhruba 3,5 hodinách přidáme zeleninu a prodloužíme dobu vaření o další 2 hodiny. Po dovaření vyndáme zeleninu, maso a do čisté polévky přes hrubé síto propasírujeme játrovou zavářku, kterou před zpracováním rozmícháme s 1 vajíčkem. Do zavářky přidáme majoránku, případně rozmačkaný česnek, dle chuti.  Necháme chvíli povařit, do polévky vrátíme od kosti obrané maso a zeleninu. Hotovo