Vepřové maso s vejci a brambory

½ kg vepřového masa, sůl, 80 g másla, 20 g cibule, ½ kg brambor, 3-4 vejce, drcené černé koření, zelený petržel

Umyté vepřové maso nakrájíme na stejné kousky. Na pánvici do růžova usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do ní maso, osolíme a dusíme tak dlouho, pokud e šťáva nevysuší. Potom maso trošku podlejeme vřelou vodou a dusíme, až je maso skoro měkké. Omáčku necháme opět vysušit, potom zamícháme do ní zvlášť uvařené, oloupané a na větší kostky nakrájené brambory. Do toho přilejeme smíchané syrové vajíčka, přisolíme, okořeníme černým kořením, zlehka promícháme a narůžovo upečeme na sporáku. (pozor aby se brambory nerozvařili, nerozdrobili). Hotové jídle dáme na mísu do podoby kopečka, na ozdobení použijeme zelený petržel a hodně horké podáváme  s hlávkovým salátem, okurkovým salátem anebo míchaným kompotem.

Rozpočet je pro 5 osob

Originál recept Sandtnerová-Kniha kuchárských predpisov a rozpočtov (1950)