Vepřová žebírka se zelím
8 ks vepřových žebírek, sůl, cayennský pepř, 3 lžíce oleje, 2 lžíce tekutého medu, 3 cibule, 1 hlávka zelí, 5 ½ polévkových lžic másla, 1 stroužek česneku, ¼ l polévky z kostky, 1 lžička hladké mouky, pepř, 1 – 2 lžíce zrnité hořčice
Vepřové žebírka opláchneme, osušíme a okořeníme solí a cayennským pepřem. V pánvi zahřejeme olej a žebírka na něm po obou stranách důkladně opečeme. Potom je dalších 15 minut dusíme doměkka. Po 10 minutách dušení potřeme maso rozpuštěným medem. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na menší kostky. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci zahřejeme 5 lžic másla, na kterém dusíme cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme nakrájené zelí, 100 ml vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání dusíme zelí nejméně 10 minut. Do měkkého zelí zamícháme prolisovaný česnek a chvíli povaříme. Mezitím žebírka podlijeme polévkou z kostky a uvedeme do varu. Vzniklou omáčku zahustíme hladkou moukou. Nakonec ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Na talíř položíme udušené zelí, na ni položíme žebírka a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou k žebírkům jsou bramborové knedlíky.