Pařížské řezy
150 g moučkového cukru, 3 vejce, 3 žloutky, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g polohrubé mouky, 20 g kakao, 50 g másla, 3 bílky, ½ prášku do pečiva
Krém: ½ litru sladké smetany, 2 žloutky, 150 g čokolády
Do hrnce vložíme moučkový cukr, celá vejce, žloutky, vanilínový cukr. Vložíme do vroucí vody a šleháme, až hmota začne trochu houstnout. Vybereme z vody a šleháme do vychladnutí. Přimícháme mouku spolu s práškem do pečiva, kakao, změknuté máslo a tuhý sníh vyšlehaný z 3 bílků. Dobře promícháme. Těsto rozetřeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Mezitím si připravíme krém. Do sladké smetany přimícháme žloutky, rozlámanou čokoládu, dáme na mírný oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvaříme na hustý krém a necháme vychladnout. Upečený moučník vybereme, necháme vychladnout. Poté rozřežeme na pláty a naplníme krémem. Krémem potřeme i vrch moučníku.