Kapr na maďarský způsob

600 g kapra, sůl, mletá červená paprika, 4 plátky uzené slaniny, 400 g brambor, 80 g cibule, 3 větší rajčata, 3 zelené papriky, ¼ litru kyselé smetany, 30 g hladké mouky, 60 g másla

Očištěného a vypitvaného kapra umyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 díly a každý díl navrchu nařežeme. Posolíme, posypeme červenou mletou paprikou a do každého nařezaného dílu vložíme plátek slaniny, kterou jsme na jedné straně několikrát nařezali. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme na plátky a uložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem. Na brambory uložíme připravené díly kapra, obložíme kolečky cibule, plátky rajčat a zelené papriky. Všechno polijeme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.  V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme na polo upečeného kapra a pečeme dál, až změkne. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.