Domácí buchty na páře

1/2 kg hubé mouky, 20 g droždí, 20 g cukru, sůl, 1 vejce, mléko, 150 g domácích švestkových povidel, 100 g masti, 80 g máku, 100 g práškového cukru,

Do mouky přidáme droždí rozmíchané ve vlažném mléku, vejce, sůl, cukr a vypracujeme řídké těsto jako na buchty. Na teplém místě ho necháme vykynout, vykynuté dáme na desku posypanou moukou, vyválíme, pokrájíme na 16 stejných čtverců a naplníme domácími povidly. Těsto dobře spojíme a necháme znovu nakynout. Nakynuté dáme do vařící páry nad hrncem , který opatříme jemnou tkaninou (viz.foto). Buchty tak v páře ponecháme cca 8-10 minut. Oveříme u jedné buchty, kterou vyndáme, vidličkou ji v prostředku natrhneme a když je kolem povidel těsto uvařené, děláme to správně). Hotové buchty propícháme vidličkou, pomastíme a posypeme pomletým makem a cukrem.