Chřestová polévka s tofu
500 g chřestu, 100 g bílého sýra tofu, 2 – 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru z kostky, sůl, pepř, 1,5 dl sladké smetany, 1 dl bílého suchého vína, 1 lžíce cukru, 1 žloutek na zjemnění
Chřest umyjeme, očistíme a potom nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji opražíme očištěnou cibuli posekanou nadrobno, přidáme chřest a za občasného míchání dusíme několik minut. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem (z kostky) a uvaříme doměkka. Menší část chřestu vybereme a odložíme stranou. Ostatní chřest rozmixujeme, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, vínem, přidáme nakrájený sýr tofu a ještě několik minut vaříme. Odložený chřest vložíme zpátky do polévky. Polévku zjemníme trochou cukru a žloutkem. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.