Těstoviny s lilkem

400 g těstovin (široké nudle pappardelle), 1 lžíce olivové oleje, 1 červená čili paprička, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 1 červená paprika, 600 g lilku, sůl, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce tmavé sojové omáčky, 300 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce petrželové natě

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nahrubo posekanou čili papričku, pokrájený česnek, pokrájenou cibuli a červenou papriku a 3 až 4 minuty pražíme za stálého míchání. Do pánve přidáme nakrájený lilek a dále pražíme. Přidáme citronovou šťávu, sojovou omáčku, vývar, rajčatový protlak a sůl. Necháme sevřít, zmírníme oheň a dusíme asi 20 minut. Potom oheň zesílíme a prudce vaříme 4 minuty, aby se většina tekutiny odpařila. Mezitím si obvyklým způsobem uvaříme těstoviny, scedíme je, necháme okapat a rozdělíme na 4 talíře. Do lilku na pánvi vmícháme petrželovou nať a vzniklou směsí přelijeme těstoviny. Ihned podáváme.