Špagety s houbami a mátou

600 g míchaných čerstvých hub (žampiony, kuřátka, hříbky, hlívy…), 400 g špaget, 3 stonky máty, sůl, pepř, 2 cibulky- šalotky, 4 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku

Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, opražíme na něm očištěné a posekané cibulky- šalotku, přimícháme houby a ještě spolu dusíme. Přidáme oloupaný a přelisovaný česnek, najemno nakrájenou mátu (několik lístků si necháme na ozdobu) a všechno při nízké teplotě dusíme několik minut. Nakonec osolíme a opepříme. Mezitím si obvyklým způsobem uvaříme špagety, scedíme je a necháme okapat. Špagety smícháme s houbovým ragú a dozdobíme mátovými lístky.