Pečené kuřátka s citronem

4 kuřátka (cca 400 g), 2 rozpůlené citrony, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky mleté červené papriky, sůl, pepř, větvičky tymiánu

Kuřátka umyjeme a osušíme. Vložíme do pekáče, každé pokapeme citronovou šťávou a důkladně ji vetřeme do kůže. Před pečením vložíme polovinu citronu do břišní dutiny každého kuřete. Potřeme je rozmačkaným česnekem a olivovým olejem, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme nejdřív 15 minut, potom je obrátíme a pečeme dále. Podlíváme výpekem. Upečená kuřata necháme ještě na teplém místě odstát 10 minut. Citrony vybereme. Ozdobíme větvičkami tymiánu. Kuřata podáváme s uvařenou zeleninou a bramborami.