Mexický salát
1 menší hlávka bílého zelí, 1 menší hlávka červeného zelí, 2 cibule, 1 červenou a 1 žlutou papriku, 4 rajčata, 10 černých oliv.
Zálivka: 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bílého vinného octu, 1 lžíce hořčice, lžička soli, mletý pepř, lžička cukru, petrželová nať.
Očištěné a umyté zelí nakrájíme na nudličky. Červené zelí spaříme asi 5 minut, zchladíme a pokrájíme na nudle. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na nudle, rajčata na osminky. Všechno vložíme do mísy a zlijeme zálivkou. Promícháme a dáme na 30 minut do lednice. Postup zálivky: olej, ocet, hořčici, sůl, koření a cukr rozšleháme, přidáme petrželovou nať a promícháme.