Květákové rizoto
1 květák, 1 bobkový list, 250 g mletého masa, 4 stroužky česneku, 1 červená paprika, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce kaparů, 1 kostka bujonu, 1 hrnek rýže, sůl, pepř, bílý jogurt, citron
Květák rozdělíme na menší růžičky a krátce povaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Rozinky namočíme. Na pánvi nasucho opražíme maso s česnekem a paprikou, osolíme, okořeníme a přidáme rozsekané kapary. Přeložíme do většího hrnce. Na oleji osmažíme dozlatova kousky květáku, tuk pak scedíme. Květák přeložíme do hrnce k masu, přidáme rozinky a předem namočenou rýži. Zalijeme dvěma hrnky vody z květáku a pomalu dusíme. Přidáme bujon. Rizoto servírujeme s bílým jogurtem a citronem. Podáváme se salátem.