Kuřecí stehna na rajčatech

6 až 10 spodních kuřecích stehen, 600 g rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 čili paprička, 1 lžička cukru, špetka sušeného tymiánu

Kuřecí stehna umyjeme a osušíme. Pod kůži vtlačíme máslo, posolíme, opepříme a dáme péct. Během pečení podlíváme šťávou. Rajčata spaříme horkou vodou, zavrchu nakrojíme, oloupeme a posekáme nadrobno. Na oleji krátce opražíme posekaný česnek, čili papričku, tymián, dochutíme cukrem, promícháme, přidáme posekané rajčata a vzniklou směs přidáme do pekáče k stehnům. Všechno zlehka promícháme a pečeme dál, až jsou stehna zlatisté a šťavnaté. Podáváme s rýži nebo s různě upravenými bramborami.