Kuřecí prsa na pánvi

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce citronové šťávy, rostlinný olej, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 cibule, 1 žlutá a 1 červená paprika, 1 hrnek rýže, 1 a ½ hrnku zeleninového vývaru, ½ dl bílého vína (nemusí být), sůl, pepř, oregano, petrželová nať

Kuřecí prsa pokrájíme na hrubší plátky, osolíme a opepříme. V misce vyšleháme citronovou šťávu, hořčici, přelisovaný česnek a olej, až vznikne omáčka. Potřeme jí jednotlivé porce a necháme v chladu marinovat 2 až 3 hodiny. Potom v pánvi na rozehřátém oleji maso důkladně opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme trochu oleje, opražíme na něm nakrájenou cibuli, postupně přidáváme očištěnou papriku nakrájenou na nudličky a nakrájené rajčata. Často mícháme. Mezitím rýži přemyjeme, scedíme, vsypeme k zelenině v pánvi, podlijeme vývarem, vínem a při mírné teplotě pomalu dusíme do měkka. Dochutíme solí a pepřem. Občas jemně promícháme. Přidáme zpátky opečené maso, přehřejeme a posypeme bylinkami. Ihned servírujeme.