Kuře plněné žampiony

1 kuře, 100 g žampionů, 20 g uzené slaniny, 20 g cibule, 2 žemle, 80 g másla, 1 žloutek, 1 celé vejce, 1 natvrdo uvařené vejce, trochu sladké smetany, sůl, pepř, petrželová nať

Očištěné žampiony pokrájíme nadrobno. Žemle namočíme do mléka. Na pánvi rozpálíme nadrobno pokrájenou uzenou slaninu s trochou tuku, přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a dusíme. Žemle vymačkáme a přelisujeme. Máslo vymícháme se žloutkem a vejcem do pěny. Do přelisovaných žemlí přidáme podušené houby, vymíchané máslo, pokrájenou petrželovou nať, posekané uvařené vejce a sůl. Touto směsí naplníme umyté a posolené kuře. Zašijeme ho, potřeme máslem a dáme péct. Během pečení ho podléváme vývarem. Když je kuře po obou stranách upečené, potřeme ho smetanou s rozšlehaným vejcem a dopečeme do křupava. Podáváme s bramborovou kaší.