Hořčičné těstoviny

500 g těstovin (penne, makarony), 800 g salátové okurky, 200 g šalotky, 4 stroužky česneku, 200 g uzené slaniny, 2 sklenice sterilizovaných okurek, 5 lžic kremžské hořčice, 5 lžic pálivé hořčice, 250 ml smetany, sůl, pepř.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Scedíme a necháme okapat. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a příčně nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a uzenou slaninu na kostky. V pánvi osmažíme kostky slaniny, které pak vybereme a dáme stranou. Do výpeku přidáme šalotku a česnek a restujeme. Přidáme plátky okurky, přikryjeme a na mírném ohni asi 5 minut dusíme. Sterilizované okurky necháme okapat, nálev zachytíme a 125 ml odložíme stranou. Okurky nakrájíme na menší kousky. Do pánve přidáme těstoviny, oba druhy hořčice, smetanu, nakrájené okurky a zachycený nálev. Promícháme a krátce ohřejeme. Těstoviny rozložíme na talíře a posypeme opečenou slaninou.