Chřestová polévka s tofu
500 g bílého chřestu, menší kostka tofu, 1 cibule, ¾ l zeleninového bujonu, olej, sůl, pepř, trochu cukru, 1 dl sladké smetany, ½ dl bílého suchého vína
Chřest očistíme, oloupeme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji opražíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme chřest a za občasného míchání dusíme několik minut. Potom zalijeme horkým zeleninovým bujonem a povaříme do měkka. Část chřestu vybereme a odložíme stranou. Zbytek rozmixujeme, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, vínem, přidáme nakrájené tofu a ještě povaříme. Nakonec vložíme zpátky odloženou část chřestu a dochutím cukrem. Už nevaříme. Podáváme.